Keramiek

Keramiek

 

Signunit 47 kan uw bedrijfsnaam en/ of logo ook in keramiek uit laten voeren wanneer zich dat er toe leent.

Het gebruik van keramiek heeft al gauw een artistieke en warme uitstraling en geeft een extra dimensie in een reclame-uiting wanneer creativiteit en ambachtelijke bedrijvigheid tot uiting gebracht moet worden.

 

Productie/ Procedure

 

Als u kiest voor uitvoering in keramiek  van uw logo c.q. bedrijfsnaam, gaan wij aan de slag met een 1:1 tekening van het betreffende logo en/ of naam.

Op deze tekening word daadwerkelijk de chamotte klei in vorm gebracht (handwerk) met in achtneming van de krimp bij het bakken van de klei.

Na droging van het geheel zullen de betreffende kleuren of een naturel glazuur vloeibaar aangebracht worden, hetzij met een penceel/ kwast of via een spuitpistool zoals de lakspuiter die in een spuiterij gebruikt.

Na weer een intensieve droging in de oven en afkoelperiode, zal het bakproces starten.

De oven wordt met de letters en/ of logo gestookt op 1300 graden Celsius voor de duur van 4 uur waarna er een lange periode volgt van afkoelen, in deze periode mag het keramiek beslist niet te hard afkoelen omdat er dan de kans op scheuren en barsten ontstaat.

Na afkoeling volgt de afwerking, het aanbrengen van RVS stalen pennen tbv de bevestiging op de gevel. Deze worden met behulp van een 2-componentenlijm in de daarvoor uitgehouwen uitsparingen verlijmd.(min. 2 a 3 st. per keramiek deel)

 

Tenslotte

 

Wij hebben de mogelijkheid / beschikking over een groot atelier op een ambachtelijke steenfabriek in het Limburgse met de bijbehorende vakbekwame mensen die ons in elk project bijstaan waar nodig, hetgeen een kwalitatief eindresultaat verzekerd.

 

 

Dillenburgstraat 7b, 5652 AM Eindhoven - T 040 7859415 - M 06 51575201 - raymond@signunit47.nl